Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

 

Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο. Η χλωρίδα κρύβει τα μυστικά της πιο λαμπρής ομορφιάς και υγείας, προτείνοντας για κάθε πρόβλημα την άριστη δυνατή λύση.

 

Το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς βρίσκεται καλά κρυμμένο στα βότανα, τα αυτοφυή δηλαδή φυτά και ιδίως αυτά που φυτρώνουν στους καλλιεργημένους αγρούς και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις διάφορες παθήσεις. Στην ελληνική φύση ευδοκιμούν πλήθος βοτάνων, που, άλλα με την υπέροχη γεύση και άλλα με το άρωμά τους,μας χαρίζουν ωφέλεια και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

 

Για παράδειγμα, αιγυπτιακοί πάπυροι 17.000 ετών αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο και άλλα βότανα ήταν γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες εδώ και 4.000 χρόνια. Για την αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων οι ομηρικοί γιατροί χρησιμοποιούσαν φάρμακα που τους πρόσφεραν τα προϊόντα της γης.

Ο Ασκληπιός υποδείκνυε εμπειρικά φάρμακα και επιθέματα με βότανα για εξωτερική χρήση.

Ο Ιπποκράτης ο «Πατέρας της Ιατρικής», χρησιμοποιούσε κυρίως φυτικά αλλά και ζωϊκά φάρμακα. Tα 140 βότανα του Iπποκράτη,που αποτελούσαν το «φαρμακείο» του, όπως ρίγανη, μάραθο, κύμινο, δάφνη, γλυκάνισο τα χρησιμοποιούσε για την παρασκευή φαρμάκων και για να παρασκευάζει αλοιφές, καταπλάσματα και αφεψήματα για να θεραπεύει διάφορες παθήσεις.

 

Γενικά οι γιατροί που παρακολουθούσαν την ιατρική του Ιπποκράτη θεωρούσαν ότι: «αγαθόν φάρμακον το μηδέν φέρειν φάρμακο», δηλαδή,«το καλύτερο φάρμακο είναι κανένα φάρμακο». Είναι γνωστό επίσης πως ολόκληρες ομάδες από σοφούς και διανοούμενους ακολουθούσαν στην Ασία την ελληνική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 334 π.Χ. και μαζί μ’ αυτούς ολόκληρη ομάδα από γεωλόγους, βοτανολόγους, ζωολόγους και γιατρούς που συγκέντρωναν πληροφορίες, δείγματα και νέες ποικιλίες βοτάνων για να τις στείλουν στην Μακεδονία στη Σχολή του Αριστοτέλη.

 

Αυτός είναι και ο λόγος κατά τον οποίο στην ελληνική χλωρίδα ευδοκιμούν πλήθος από ποικιλίες ευεργετικών-θεραπευτικών βοτάνων. Έχει γίνει συνείδηση πλέον πως, όπως η πρακτική ιατρική προηγήθηκε της επιστημονικής ιατρικής, έτσι και η εμπειρική φαρμακολογία προηγήθηκε της επιστημονικής.

Έχοντας κατανοήσει τη σύγχρονη τάση αλλά κι ανάγκη επιστροφής στους φυσικούς κι εναλλακτικούς τρόπους θωράκισης της υγείας κ της ομορφιάς και με γνώμονα την αγάπη μας για το ποιοτικό και ξεχωριστό, ιδρύσαμε την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία με την επωνυμία ΠΕΥΚΗ Ι.Κ.Ε. και δ.τ. ΟΛΥΜΠΟΣ. Καταστατικός σκοπός της εταιρίας μας είναι η εμπορία, λιανικώς και χονδρικώς, ειδών φυσικών προϊόντων, βοτάνων, αιθέριων ελαίων,φυτικών προϊόντων, αποξηραμένων φυτών, βιολογικών προϊόντων, μπαχαρικών, δημητριακών, ξηρών καρπών, οσπρίων, αρωμάτων και φυσικών καλλυντικών.

Η εταιρία ΠΕΥΚΗ ΙΚΕ διατηρεί το κατάστημα ΟΛΥΜΠΟΣ στο κέντρο της πόλης της Λάρισας επί της οδού 31 Αυγούστου αρ 14.